Kontakta oss

Öppettider
Måndag till torsdag 8.15–16.45
Fredag 8.15–16.00

Sommartid
(midsommar till 31 augusti)
Måndag till fredag 8.15–16.00

Danica Pensions Trygghetstjänster – Fondförsäkring

För att förenkla dina fondval, göra det lättare för dig att använda hållbarhet som ett urvalskriterium, öka dina förutsättningar till en god långsiktig avkastning – och därmed en bättre pension – har Danica Pension tagit fram ett antal trygghetstjänster som vi kopplat till dina fondförsäkringar.

Många av tjänsterna var vi först på marknaden med – Fri Flytträtt 2001, Oberoende Urval 2002, och Hållbarhetsgranskning 2012.

Oberoende Urval är vi ännu helt ensamma om och motsvarigheter till de övriga tjänsterna är oftast fortfarande inget du hittar hos någon av våra konkurrenter.

Fondbytesgaranti

Fondbytesgaranti

Byte av fonder sker i två steg – först säljs dina gamla fonder och därefter köps de nya. I normalfallet genomförs köpordern först när säljordern gått igenom, en fondbytesprocess tar därmed fem dagar eller mer. Under dessa dagar kan mycket hända med fondkurserna vilket innebär en ökad risk för dig.

Med Danica Pensions Fondbytesgaranti ser vi till att genomföra sälj- och köpordern samtidigt, det gör att du alltid handlar till gällande köpkurs minst en dag tidigare än vad du annars skulle fått. Det innebär dessutom att fondbytesprocessen ofta kan komma ner till tre dagar.*

Trygghetstjänsten Fondbytesgaranti ingår alltid i samtliga Danica Pensions fondförsäkringar.

* Antalet dagar varierar beroende på de aktuella fondernas kurssättningsdagar. I händelse av omfattande handel kan Danica Pension välja att invänta likvid före köp.

 
Fri flytträtt

Fri Flytträtt

Vi på Danica Pension vill att en kund som inte är nöjd med sitt försäkringsbolag ska kunna flytta sina pengar till ett annat. Därför ingår trygghetstjänsten Fri Flytträtt helt utan kostnad i alla avtalspensioner hos Danica Pension – och även i de flesta av våra övriga pensionsprodukter (du har alltid Fri Flytträtt för dina pensionsförsäkringar hos oss, vissa avtal kan dock innehålla moment som gör att flytträtten inte kan vara kostnadsfri. Fråga din försäkringsrådgivare eller oss på Danica Pension om du är osäker på vad som gäller just din försäkring).

När vi lanserade den fria flytträtten var det knappast något som den övriga branschen applåderande. För dem var det både lönsamt och praktiskt att ”låsa in” kundernas pengar ända tills det var dags för utbetalning – oavsett hur sparandet hade utvecklats. Vår fria flytträtt gör att vi alltid måste tillhandahålla, och vidareutveckla, bra produkter och tjänster för att få behålla våra kunder, det gör att den är bra både för oss och för våra kunder.

Trygghetstjänsten Fri Flytträtt ingår alltid i samtliga Danica Pensions fondförsäkringar.

 
Ethix Fund Screening

Hållbarhetsgranskning

Genom att väga in hållbarhet i dina fondval kan du bidra till att göra välden lite bättre, och därigenom även till att ge dig själv en bättre pension.

Som privatperson är det dock nästan omöjligt att veta hur de fonder du väljer placerar dina pengar. Vill du göra hållbara placeringar och vara säker på att dina pengar inte hamnar i bolag som bryter mot internationella normer för miljö, mänskliga rättigheter, arbetsrätt och korruption hjälper vi dig genom att hållbarhetsgranska samtliga våra fondutbud.

Hållbarhet är komplicerat att mäta och kan mätas på olika vis. För att ge dig så god överblick som möjligt tillhandahåller vi därför bägge de två världsledande betygssystemen – Morningstar Sustainability Rating och ISS-Ethix Fund Screening. Tillsammans bildar de Danica Pensions trygghetstjänst Hållbarhetsgranskning.

Läs mer hos ISS.
Läs mer hos Morningstar.

Trygghetstjänsten Hållbarhetsgranskning ingår alltid i samtliga Danica Pensions fondförsäkringar.

 
Oberoende urval

Oberoende Urval

Vissa bolag erbjuder placeringar i hundratals olika fonder. Vi tycker att det räcker med ett mindre antal noga utvalda fonder. Valet blir varken bättre eller enklare för att du har mängder med fonder att välja mellan. För att garantera att fondutbudet väljs fritt utifrån det bästa på marknaden låter vi en oberoende part sköta urvalsprocessen. Fondernas utveckling följs noggrant och den fond som inte går bra i förhållande till jämförbara fonder byts ut. Det innebär att vårt fondutbud inte bara består av våra egna koncernfonder utan även flera andra fonder som klarar våra högt ställda krav.

Oberoende Urval är vi ensamma om på den svenska marknaden.

Trygghetstjänsten Oberoende Urval ingår alltid i samtliga Danica Pensions fondförsäkringar.

 
Rebalansering

Riskreducering

Trygghetstjänsten Riskreducering innebär att du kan minska risken i din försäkring genom att kapitalet automatiskt och stegvis placeras om från aktiefonder till en räntefond. Nedtrappningen av aktiedelen sker varje år, enligt en av dig vald plan, till dess du uppnått önskad andel räntefond.

För en försäkring med Riskreducering kommer vi årligen, från 55 års ålder, att uppmärksamma dig på att utbetalningstidpunkten närmar sig, och att det finns möjlighet att aktivera tjänsten. Om du inte startat riskreduceringen innan din pensionsutbetalning påbörjats avaktiveras tjänsten.

Du kan med andra ord själv välja när och om Riskreducering ska aktiveras, hur länge den ska pågå samt hur stor den slutliga räntedelen i din försäkring ska vara.

Om du, i en avtalspension där Riskreducering ingår, har vår entrélösning som fondval, startar Riskreduceringen automatiskt när du fyller 55 eller 60 år beroende på avtal. Vi meddelar dig dock givetvis alltid innan Riskreduceringen startar så att du kan ändra eller välja bort den om så önskas.

Trygghetstjänsten Riskreducering ingår alltid i följande tjänstepensioner hos Danica Pension: Avtalspension ITP, Avtalspension BTP 1, och Avtalspension SAF-LO.

 

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kommer du att bli kontaktad av en av våra medarbetare. Tillsammans kan ni diskutera och komma fram till vad som passar dig och ditt sparande bäst. Självklart är denna kontakt kostnadsfri och du förbinder dig inte till att köpa eller teckna något avtal.

Även övriga typer av frågor och synpunkter är välkomna här.

Ring oss

 0752-48 10 00

Eller lämna dina uppgifter så kontaktar vi dig.