Kontakta oss

Öppettider
Måndag till torsdag 8.15–16.45
Fredag 8.15–16.00

Sommartid
(midsommar till 31 augusti)
Måndag till fredag 8.15–16.00

Danica Pensions Trygghetstjänster – Fondförsäkring

För att förenkla dina fondval, göra det lättare för dig att använda hållbarhet som ett urvalskriterium, öka dina förutsättningar till en god långsiktig avkastning – och därmed en bättre pension – har Danica Pension tagit fram ett antal trygghetstjänster som vi kopplat till dina fondförsäkringar.

Många av tjänsterna var vi först på marknaden med – Fri Flytträtt 2001, Oberoende Urval 2002, och Hållbarhetsgranskning 2012.

Oberoende Urval är vi ännu helt ensamma om och motsvarigheter till de övriga tjänsterna är oftast fortfarande inget du hittar hos någon av våra konkurrenter.

Fondbytesgaranti

Fondbytesgaranti

Byte av fonder sker i två steg – först säljs dina gamla fonder och därefter köps de nya. I normalfallet genomförs köpordern först när säljordern gått igenom, en fondbytesprocess tar därmed fem dagar eller mer. Under dessa dagar kan mycket hända med fondkurserna vilket innebär en ökad risk för dig.

Med Danica Pensions Fondbytesgaranti ser vi till att genomföra sälj- och köpordern samtidigt, det gör att du alltid handlar till gällande köpkurs minst en dag tidigare än vad du annars skulle fått. Det innebär dessutom att fondbytesprocessen ofta kan komma ner till tre dagar.*

Trygghetstjänsten Fondbytesgaranti ingår alltid i samtliga Danica Pensions fondförsäkringar.

* Antalet dagar varierar beroende på de aktuella fondernas kurssättningsdagar. I händelse av omfattande handel kan Danica Pension välja att invänta likvid före köp.

 
Fri flytträtt

Fri Flytträtt

Vi på Danica Pension vill att en kund som inte är nöjd med sitt försäkringsbolag ska kunna flytta sina pengar till ett annat. Därför ingår trygghetstjänsten Fri Flytträtt helt utan kostnad i alla avtalspensioner hos Danica Pension – och även i de flesta av våra övriga pensionsprodukter (du har alltid Fri Flytträtt för dina pensionsförsäkringar hos oss, vissa avtal kan dock innehålla moment som gör att flytträtten inte kan vara kostnadsfri. Fråga din försäkringsrådgivare eller oss på Danica Pension om du är osäker på vad som gäller just din försäkring).

När vi lanserade den fria flytträtten var det knappast något som den övriga branschen applåderande. För dem var det både lönsamt och praktiskt att ”låsa in” kundernas pengar ända tills det var dags för utbetalning – oavsett hur sparandet hade utvecklats. Vår fria flytträtt gör att vi alltid måste tillhandahålla, och vidareutveckla, bra produkter och tjänster för att få behålla våra kunder, det gör att den är bra både för oss och för våra kunder.

Trygghetstjänsten Fri Flytträtt ingår alltid i samtliga Danica Pensions fondförsäkringar.

 
Ethix Fund Screening

Hållbarhetsgranskning

Vill du spara hållbart till pensionen och samtidigt bidra till en bättre värld? För att underlätta för dig som vill väga in hållbarhet i sparandet presenterar vi fem oberoende hållbarhetsgranskningar som du kan använda i ditt fondval. Med hjälp av granskningarna kan du jämföra hur hållbara fondernas placeringar är och välja dem som passar dig bäst. Lika smidigt som smart.

Läs mer.

Trygghetstjänsten Hållbarhetsgranskning ingår alltid i samtliga Danica Pensions fondförsäkringar.

 
Oberoende urval

Oberoende Urval

Vissa bolag erbjuder placeringar i hundratals olika fonder. Vi tycker att det räcker med ett mindre antal noga utvalda fonder. Valet blir varken bättre eller enklare för att du har mängder med fonder att välja mellan. För att garantera att fondutbudet väljs fritt utifrån det bästa på marknaden låter vi en oberoende part sköta urvalsprocessen. Fondernas utveckling följs noggrant och den fond som inte går bra i förhållande till jämförbara fonder byts ut.

Oberoende Urval är vi ensamma om på den svenska marknaden.

Trygghetstjänsten Oberoende Urval ingår alltid i samtliga Danica Pensions fondförsäkringar.

 
Rebalansering

Riskreducering

Trygghetstjänsten Riskreducering innebär att du kan minska risken i din försäkring genom att kapitalet automatiskt och stegvis placeras om från aktiefonder till en räntefond. Nedtrappningen av aktiedelen sker varje år, enligt en av dig vald plan, till dess du uppnått önskad andel räntefond.

För en försäkring med Riskreducering kommer vi årligen, från 55 års ålder, att uppmärksamma dig på att utbetalningstidpunkten närmar sig, och att det finns möjlighet att aktivera tjänsten. Om du inte startat riskreduceringen innan din pensionsutbetalning påbörjats avaktiveras tjänsten.

Du kan med andra ord själv välja när och om Riskreducering ska aktiveras, hur länge den ska pågå samt hur stor den slutliga räntedelen i din försäkring ska vara.

Om du, i en avtalspension där Riskreducering ingår, har vår entrélösning som fondval, startar Riskreduceringen automatiskt när du fyller 55 eller 60 år beroende på avtal. Vi meddelar dig dock givetvis alltid innan Riskreduceringen startar så att du kan ändra eller välja bort den om så önskas.

Trygghetstjänsten Riskreducering ingår alltid i följande tjänstepensioner hos Danica Pension: Avtalspension ITP, Avtalspension BTP 1, och Avtalspension SAF-LO.

 

Kontakta oss

Kontakta oss på Danica Pension så kan vi hitta en rådgivare åt dig där ni tillsammans kan diskutera och komma fram till vad som passar dig och ditt sparande bäst.

Alla andra typer av frågor och synpunkter är givetvis också alltid välkomna.

Vid frågor som gäller specifika ärenden eller innehåller personuppgifter rekommenderar vi att du kontaktar oss via säkra meddelanden med BankID.

Hur du beställer BankID hittar du här

Kontakt via säkra meddelanden

Vid frågor som gäller specifika ärenden eller innehåller personuppgifter rekommenderar vi att du kontaktar oss här via säkra meddelanden.

E-post
kundservice@danica.se

Vid frågor som gäller specifika ärenden eller innehåller personuppgifter rekommenderar vi att du kontaktar oss via säkra meddelanden ovan.

Ring
0752 48 10 00