Kontakta oss

Öppettider
Måndag till torsdag 8.15–16.45
Fredag 8.15–16.00

Sommartid
(midsommar till 31 augusti)
Måndag till fredag 8.15–16.00

Om Danica Pension

Danica Pension är ett svenskt försäkringsbolag som ingår i Danske Bank-koncernen. Vi erbjuder privatpersoner och företag helhetslösningar inom tjänstepension, kapitalförsäkring, privatpension och livförsäkring. I dag har vi cirka 150 000 privatkunder och cirka 15 000 företagskunder. Danica Pension är ett av få nordiska fondförsäkringsbolag som har kreditvärdigheten A+.

 • 150 K
  privatkunder
 • 15 K
  företagskunder
 • A+
  kreditvärdigheten

I Sverige har vi funnits sedan 1999, men vårt danska moderbolag Danica Pension är, med sina 175 år, Danmarks äldsta försäkringsbolag och också bland de största. På så vis kan vi kombinera lång försäkringstradition med ett nytt, modernt arbetssätt och en kostnadseffektiv administration. Stödet från vårt danska moderbolag och friheten att agera självständigt på den svenska marknaden är grunden till vår framgång.

Vi har varken egna fonder eller är bundna till några förvaltare. Det innebär att vi är fria att välja förvaltare och fonder som presterar och välja bort de som underpresterar. Det är viktigt för oss att vara oberoende. Fondurvalet görs av i samråd med fristående värderingsinstitut. Vi fokuserar främst på att skapa attraktiva försäkringslösningar för våra kunder.

Våra kärnvärden

Danske Banks vision är att bli "sedd som den mest trovärdiga finansiella partnern". Vi drivs av en ambition att skapa långsiktigt värde för våra kunder, investerare och de samhällen där vi är verksamma.

I Danske Bank-koncernen arbetar vi med fem kärnvärden. De tjänar som kompass i vårt dagliga arbete. Med dem som grund kan vi lösa problem på ett sätt som skapar värde för våra kunder.

 • Vi levererar expertis
  Gör kunskap relevant.
 • Vi agerar med integritet
  Ta ansvar.
 • Vi skapar värde
  Gör skillnad.
 • Vi gör framsteg genom rörlighet
  Välkomna förändringar och var lyhörd.
 • Vi tror på samarbete
  Engagera, lyssna och agera.

Kontakta oss

Kontakta oss på Danica Pension så kan vi hitta en rådgivare åt dig där ni tillsammans kan diskutera och komma fram till vad som passar dig och ditt sparande bäst.

Alla andra typer av frågor och synpunkter är givetvis också alltid välkomna.

Vid frågor som gäller specifika ärenden eller innehåller personuppgifter rekommenderar vi att du kontaktar oss via säkra meddelanden med BankID.

Hur du beställer BankID hittar du här

Kontakt via säkra meddelanden

Vid frågor som gäller specifika ärenden eller innehåller personuppgifter rekommenderar vi att du kontaktar oss här via säkra meddelanden.

E-post
kundservice@danica.se

Vid frågor som gäller specifika ärenden eller innehåller personuppgifter rekommenderar vi att du kontaktar oss via säkra meddelanden ovan.

Ring
0752 48 10 00