Kontakta oss

Öppettider
Måndag till torsdag 8.15–16.45
Fredag 8.15–16.00

Sommartid
(midsommar till 31 augusti)
Måndag till fredag 8.15–16.00

Användning av kakor på Danica Pensions webbplats


Så här behandlar vi dina data när du använder Danica Pensions webbplats

Om du ber att bli kontaktad, skickar e-post till oss eller beställer en broschyr eller liknande, anger du ditt namn och din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer och andra uppgifter, inklusive ditt personnummer. Vi använder informationen för att hantera och svara på din förfrågan. Vi lagrar inte sådana data i kakor.
 

Kakor

Kakor är passiva filer som lagras på den enhet du använder för att besöka en webbplats. De gör det möjligt att identifiera din enhet och få information om vilka webbsidor som har besökts och vilka funktioner som har använts från enheten. Kakor innehåller inte information om exempelvis vem du är eller var du bor. Kakor kan inte sprida virus eller andra skadliga program.
 

Syfte

Vi använder kakdata i ett antal av de lösningar som vi erbjuder. Vi använder också kakor för att sammanställa statistik som till exempel kan användas för att förbättra våra webbplatser och anpassa upplevelsen efter dina behov. Vissa kakor använder vi i vår marknadsföring.

Kakor kan inte användas för att identifiera dig som person, men vi kan använda informationen om de webbplatser som besöks från din enhet, kombinerat med andra lagrade data om dig. Självklart använder vi informationen endast i enlighet med gällande lagstiftning.

När du loggar in i våra självbetjäningslösningar, till exempel Danica eService, sparar vi information om var och när du besökte våra webbplatser. Den sparade informationen använder vi för att göra våra rådgivningstjänster och vår marknadsföring så relevant som möjligt. Vi sparar endast informationen om du har samtyckt till användningen av kakor. Observera dock att sessionskakor, funktionella kakor och operativa kakor alltid placeras på din enhet – i annat fall skulle det inte gå att använda självbetjäningslösningarna.
 

Godkänna användning av kakor, återkalla godkännandet och neka användning av kakor

Första gången som du besöker någon av våra webbplatser eller appar visas ett meddelande om användning av kakor. Du samtycker till användningen genom att klicka på ”OK”. Om du klickar på ”Nej tack” eller inte klickar på ”OK” avvisar du användning av kakor, vilket innebär att inga kakor lagras på din enhet, förutom sådana kakor som krävs för att webbplatsen ska fungera.

Därutöver lagrar vi också en kaka för att kunna ”komma ihåg” ditt val när du besöker webbplatsen nästa gång. Inga andra kakor används om du har valt att avvisa kakor.

Om du vill återkalla ditt samtycke eller helt förhindra användning av kakor, måste du inaktivera kakor i webbläsaren. Inaktivering innebär dock att du inte kan logga in i våra självbetjäningslösningar eller använda andra funktioner som kräver att webbsidan kommer ihåg dina val.
 

Typ av kakor

Sessionskakor existerar från det ögonblick då du öppnar webbläsaren, tills du stänger den igen. När du stänger webbläsaren, raderas dessa kakor automatiskt.

Permanenta kakor har en fördefinierad livslängd och finns kvar i webbläsaren tills livslängden löper ut eller tills du raderar dem.

Globala kakor kan placeras på alla sidor på våra webbplatser.

Lokala kakor kan endast placeras på vissa sidor.

Förstapartskakor är våra egna kakor.

Tredjepartskakor är kakor som, med vårt godkännande, placeras av tredje part.

Funktionella kakor säkerställer att vissa webbplatsfunktioner, webbplatsområden eller hela webbplatser fungerar. Funktionella kakor placeras oberoende av ditt samtycke eftersom de är nödvändiga för webbplatsernas funktion.

Operativa kakor placeras för att driva våra system. De används till exempel för att göra webbplatsen mer relevant för användaren, baserat på statistik och innehållsförbättringar.

Marknadsföring (tredjepartskakor). Den här typen av kakor använder vi för att spåra användningen på flera webbsidor och webbplatser. Marknadsföringskakor kan användas för att skapa besöksprofiler som visar vilka sidor som har besökts eller vilka sökningar som har utförts. Endast anonyma data delas med tredjeparter, om du inte uttryckligen har godkänt något annat. Innehållsförbättring: Den här typen av kakor använder vi för att kunna visa det mest relevanta innehållet för webbplatsens olika besökare.

Webbövervakning. Det här är kakor som vi använder för att se till att våra IT-tjänster håller hög kvalitet.

Facebook (tredjepartskakor). På några av våra webbplatser kan du länka till och/eller använda Facebooks ”gilla-knapp”. Om du gör det får Facebook teknisk information om din webbläsare, din enhets IP-adress och vilka sidor du besöker.

Danica Pension använder Facebooks pixel-/omriktningsfunktion, till exempel för att utföra statistiska analyser och profilering.

När du använder Facebook gäller deras kakregler (www.facebook.com/about/privacy).
 

Radera kakor

När våra kakor har placerats på din enhet finns det inget sätt för oss att radera dem. Men i alla webbläsare kan du själv välja att radera antingen en kaka i taget eller alla samtidigt. Proceduren för att radera kakor beror på vilken webbläsare du använder. Anvisningar finns i varje webbläsares hjälpinformation. Kom ihåg att radera kakor i alla webbläsare om du använder fler än en webbläsare.

Kontakta oss

Kontakta oss på Danica Pension så kan vi hitta en rådgivare åt dig där ni tillsammans kan diskutera och komma fram till vad som passar dig och ditt sparande bäst.

Alla andra typer av frågor och synpunkter är givetvis också alltid välkomna.

Vid frågor som gäller specifika ärenden eller innehåller personuppgifter rekommenderar vi att du kontaktar oss via säkra meddelanden med BankID.

Hur du beställer BankID hittar du här

Kontakt via säkra meddelanden

Vid frågor som gäller specifika ärenden eller innehåller personuppgifter rekommenderar vi att du kontaktar oss här via säkra meddelanden.

E-post
kundservice@danica.se

Vid frågor som gäller specifika ärenden eller innehåller personuppgifter rekommenderar vi att du kontaktar oss via säkra meddelanden ovan.

Ring
0752 48 10 00